Kvalitetsgranar på nätet ska ge pengar över till annat

Skolklasser och föreningar ska kunna tjäna pengar och kunderna ska få billigare julgranar med OnlineGrans nya affärsupplägg.

UPPDATERING 19 september 2017: Företaget är inte längre verksamt. 

OnlineGran.se startade sin verksamhet, som i första hand går ut på att sälja granar till exempelvis skolklasser och föreningar, tidigare i år. Hittills har företaget främst tillbringat tiden med att ladda inför högsäsongen, som förstås närmar sig med stormsteg.

Annons

- Vi är mycket väl förberedda för säsongen som startar nu. Men den första julgranen bokades redan i augusti månad. Vi har under hela året haft möten med leverantörer, samarbetspartners och kunder. De kommer bli i ett högt tryck nu under november och december så det gäller att man verkligen är förberedd, säger Patric Lindman, grundare och VD på OnlineGran.

"Du får vad du betalar för"

Han kom på idén att sälja granar över nätet när han förra året gick förbi en granförsäljning i centrala Stockholm och i samband med det reagerade på priserna, som han tyckte var på tok för höga. På OnlineGran, där en rödgran kostar 449 kronor och en kungsgran 695 kronor, är det tänkt att kunderna ska komma lite billigare undan.

Är det inte ganska normala priser för granar?

- Det finns så otroligt många olika kvalitéer av julgranar och längden har också en betydande roll. Man kan tycka att 449 för en rödgran samt 695 för en kungsgran är "normala" priset men vi har den bästa kvaliten som finns i Sverige samt att man får en lång fin gran för de pengarna. Köper du en rödgran på till exempel Jula eller Bauhaus kan du få dem för 199 kr. Men du får också vad du betalar för. En kungsgran på Stureplan kostar från 800 kronor med vår kvalité, beroende på längd.

Mycket att lära under första året

Företaget säljer bara ekologiska svenska granar och riktar främst in sig till skolklasser och föreningar som kanske vill få ihop pengar till exempelvis en klassresa.

Kan även privatpersoner handla hos er?

- Först var tanken att vi endast skulle sälja till privatpersoner men ändrade oss då de ger störrre volymer när man inriktar sig till föreningar och skolklasser. Självklart kan en privatperson kontakta oss om den personen skulle vara intresserade av en julgran.

Det här är ju det första året ni är igång. Vad händer med ert företag när julen är över?

Annons

- Ja det här är vårt första år och aktiebolaget bildades i våras. När julen är över kommer vi att sammanställa året. Gå igenom vad som gick bra och dåligt. Vad skall förbättras? Hur mycket mer pengar ska man lägga på marknadsföring, etc. De finns massa punkter att gå igenom och nya kunder att jaga, avslutar Patric Lindman.

 

Annons