Kvällsleveranser blir standard hos PostNord

Äntligen kan man få sina paket på kvällen.

I dag håller PostNord sin årliga konferens E-handelsforum i Borås och fraktbolaget passar då på att leverera nyheter. Från och med hösten 2017 så ska kvällsleveranser bli en ny standard för hemleverans.

Som alltid gäller det till en början storstäderna och PostNord meddelar att det i första steget är Stockholm, Göteborg och Malmö som får ta del av kvällsleveranser.

Annons

"Ett stort steg in i framtiden"

Den nya tjänsten, om man kan kalla den det, är en del av PostNords hemleveransalternativ. Fraktbolaget kommer dock inte ta ut något extra avgift för kvällsleverans så det kan mycket väl bli den nya standarden, eftersom det är då folk oftast är hemma.

I samband med nyheten om kvällsleveranser så påbörjar även PostNord sin satsning på lördagsleveranser till utlämningsställen.

- Vi tar ett stort steg in i framtiden när vi nu successivt ändrar vårt erbjudande för leveranser till hemmet och samtidigt inför lördagsleveranser till våra serviceställen, säger PostNords koncernchef Håkan Ericsson.

Kvällsleverans innebär till en början ett tidsfönster från klockan sex på kvällen till klockan nio. Planen är dock att ge mer precisa leveranser:

- Ambitionen är att snabbt övergå till hemleveranser på kvällstid i flertalet befolkningstäta områden i landet. Dessutom avser PostNord att framöver göra det möjligt för konsumenter att välja en mer precis tidpunkt för sina leveranser på kvällstid, förklarar PostNord i ett pressmeddelande.

Annons