LYKO tar in Per Sjödell som ny styrelseordförande

Per Sjödell tar över rollen från grundaren Rickard Lyko, som dock fortsätter som e-handelschef och styrelseledamot för bolaget.

Per Sjödell är redan styrelseordförande för Lindex och Identity Works, samt styrelsemedlem i Stockmann Group. Han uppges ha lång erfarenhet av retail- och livsstilsbranschen och har tidigare bland annat varit global marknadschef för H&M.

- Efter mitt första möte med LYKO:s grundare Rickard och VD Håkan på Arlanda blev jag omedelbart imponerad av killarnas energi och vad de byggt upp. Efter en timmes samtal kring strategi, företagskultur och försäljning kändes det helt självklart att vi skulle jobba tillsammans och ta LYKO till nästa nivå, säger Per Sjödell.

Annons

Siktet inställt på fortsatt tillväxt

Han anser att LYKO har ett "mycket starkt koncept" med stora möjligheter till fortsatt expansion.

- Jag är otroligt glad och stolt över möjligheten att få jobba med detta kompetenta team. Att vara ordförande för LYKO kombinerar min passion för retail, e-commerce och livsstil.

För drygt ett år sedan köpte LYKO upp Bellbox och gick i samband med det från att vara en mer eller mindre renodlad e-handelsaktör till att även ha ett större antal fysiska butiker. Målet för 2016 är att ha en fortsatt tillväxt både i och utanför Sverige.

- I Per Sjödell har vi funnit en synnerligen erfaren retailer, marknadsförare och ledare med kompetenser som utan tvekan kommer vara avgörande för LYKO:s fortsatta tillväxt. Jag är mycket hedrad och glad över att Per nu axlar rollen som styrelseordförande och ser fram emot att, tillsammans med honom och resten av teamet, intensifiera vårt pågående utvecklingsarbete, kommenterar Håkan Håkansson, VD för LYKO.

Annons