La Redoute bekräftar: ”Vi lägger ner i Norden”

Har ingått ett "exklusivt distributionsavtal" med Ellos Group.

I går kunde vi avslöja att La Redoutes svenska e-handel räknade ner till sin egen nedstängning, och trots att det verkade vara en del hemlighetsmakeri kring detaljerna kunde vi berätta att Ellos skulle ta över försäljningen av delar av La Redoutes sortiment.

Stänger dotterbolaget i juni

Nu bekräftar La Redoute våra uppgifter. I ett mail till redaktionen meddelar företaget att det “efter en ingående översyn har beslutat att ingå ett exklusivt distributionsavtal med Ellos Group för den nordiska marknaden”.

Annons

- Från och med den 29 april 2017 kommer Ellos att importera och sälja utvalda produkter från La Redoute i Sverige, Norge, Finland och även i Danmark, och erbjuda högsta kvalitet vad gäller service och kundrelationer, skriver företaget.

La Redoutes svenska dotterbolag i Borås kommer att upphöra i slutet av juni.

- De svenska och norska bolagen kommer att ta emot beställningar fram till den 28 april, och alla produkter som beställts till detta datum levereras som vanligt. Från och med den 29 april 2017 kommer kunderna att kunna köpa La Redoutes produkter från Ellos.

"Ett bra komplement"

Även Ellos har nu valt att komma med kommentarer i ett mail till Ehandel.se. Företaget bekräftar att det finns ett exklusivt distributionsavtal.

Ellos ser stor potential i att sälja La Redoutes sortiment på den nordiska marknaden. Det är ett bra komplement till vårt utbud och skapar ett bredare utbud för våra kunder, skriver Marita Björk, kommunikationsansvarig på Ellos Group i mailet.

Hur påverkar samarbetet La Redoutes kunder?

Kunderna kommer att få högsta kvalitet vad gäller service och kundrelationer, precis som Ellos Groups  övriga kunder. Ellos och La Redoute har haft ett långvarigt mycket positivt samarbete sedan många år där Ellos redan har erbjudit vissa delar ur La Redoutes sortiment. Kunderna kommer till en början att erbjudas en mindre del av La Redoutes sortiment, men vi kommer att utöka utbudet av produkter inför hösten.

Vi har försökt få svar från La Redoute om varför företaget väljer att lämna Norden, som annars ofta beskrivs som en stark e-handelsregion. Cécile Anthyme, VD för La Redoute Nordic, vill dock inte ge några kommentarer.  

Annons

- Tack för ditt intresse, men jag har inget att tillägga, skriver hon i ett mail till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Nedräkning: På fredag stängs La Redoutes e-handel

Annons