Lagen har ändrats – nu är det lättare att sälja bilar på nätet

Volkswagen lyckades få danska myndigheter att höja den tidigare e-handelsgränsen på 100 000 kronor.

För första gången kan danskarna handla sin bil på nätet. Detta sedan Volkswagen valt att sälja sin bilmodell Up! på nätet. Enligt ett pressmeddelande från bilmärket är det första gången det händer i Europa.

- Vi tror att de danska kunderna är mogna för det här, och att vi dessutom kan nå nya målgrupper som vanligtvis inte besöker bilaffärer på söndagarna. Vår strategi är att det ska vara säkert, lättillgängligt, transparent och snabbt att köpa sin bil på nätet, kommenterar Volkswagens danska direktör Ulrik Drejsig.

Annons

Den som handlar sin nya Volkswagen på nätet betalar på bolagets danska sida och får sedan bilen levererad till sin närmaste Volkswagen-butik. Många kunder väljer enligt företaget en bil i prisspannet 120 000-130 000 danska kronor, vilket innebär att det krävdes en lagändring för att bilarna skulle gå att sälja på nätet.

"Har ändrats tack vare det här"

I Danmark har det enligt Volkswagen nämligen funnits en gräns på 100 000 kronor för köp online. Den har Volkswagen tillsammans med betalleverantören Nets nu lyckats höja till 150 000 kronor.

- Gränsen har ändrats tack vare det här, bekräftar Søs Righolt, presschef på Volkswagen Personbilar Danmark.

Tror du att fler kommer att följa ert exempel nu?

- Jag kan inte riktigt uttala mig om andra företag för jag vet inte hur deras strategier ser ut, men jag skulle tro det. Det är inte tillåtet att ha olika gränser för olika företag.

Volkswagen planerar att i förväg beställa hem populära Up!-modeller till centrallagret i Danmark så att kunderna kan få dem levererade på under tio dagar.

Annons