Lager 157 tar action – skänker bort kläder till 500 skolbarn

"Vet vad det betyder att vara fel klädd".

T-shirt, jeans, huvtröja och en ryggsäck. Den uppsättningen kommer Lager 157 att dela ut till 500 skolbarn inför årets hösttermin. Ambitionen är att underlätta skolstarten för barn i utsatta familjer.

- Vi vet vad det betyder att vara rätt klädd på skolgården. Vi vet också vad det betyder att vara fel klädd och vi har därför beslutat oss för att ta action. Barn ska kunna vara schysst klädda på skolgården oavsett vad deras föräldrar tjänar, säger Stefan Palm, vd för Lager 157, i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Baby och B2B ska ta Lager 157 till 100 miljoner

De utvalda plaggen kommer från Lager 157:s nya höstkollektion, och de 500 barnen har företaget hittat med hjälp av organisationen Majblommans Riksförbund.

"Handlar om att vara trygg i skolan"

Lager 157 hoppas att satsningen ska göra skillnad för barnen, men också att fler ska få upp ögonen för en av bolagets grundprinciper - att det inte ska vara en kostnadsfråga att kunna trivas i sina kläder.

- Det här är ett viktigt sätt att bidra till allas lika värde och det handlar om att vara trygg i skolan. I vanliga fall spelar modebranschen på människors rädsla av att inte passa in. Det driver till fler och fler köp. Vi gör tvärtom och tar fram kläder som du vet att du är rätt i och kan känna dig trygg med en längre tid, säger Stefan Palm.

Utöver ryggsäckarna och kläderna, som de 500 barnen för övrigt själva ska få vara med och välja ut, kommer Lager 157 att dela ut “massor av ryggsäckar” till barn när deras föräldrar handlar inför skolstarten.

Annons