Lampan slog 42 miljoner men resultatet störtdök

Investerar för att möta en tuffare konkurrens.

När vi för ungefär ett år sedan intervjuade Lampans marknadschef Kim Borg, fick vi besked om att företagets mål var att nå en omsättning på 100 miljoner inom fem år. Bolaget, som egentligen heter Lampan i Uddevalla AB, hade då precis stängt 2017 och i samband med det kommit upp i en omsättning på 38,5 miljoner kronor. 

LÄS ÄVEN: Lampan.se berättar om vägen mot 100 miljoner

Annons
Annons

Nu är 2018 års siffror offentliggjorda, och för Lampans del innebar det gångna året fortsatt tillväxt. Bolagets omsättning ligger nu på 42,5 miljoner kronor. Till målet på 100 miljoner är det alltså fortfarande en bit kvar.

Räknar med negativ utveckling på kort sikt

Samtidigt tog resultatet en rejäl smäll under det senaste verksamhetsåret, då posten föll till 175 000 från fjolårets 4,5 miljoner kronor.

- Under året har Bolaget förnyat ett flertal IT-system. Detta i ett led att framåt kunna öka vår effektivitet och möta den allt hårdare konkurrens vi möter på marknaden. Dessa medvetna satsningar kommer att fortsätta på nästkommande verksamhetsår och påverka bolagets omsättning och resultat negativt på kort sikt, konstaterar Lampan i sitt bokslut.

- Styrelsen bedömer att dessa satsningar är avgörande för att bibehålla positionen som en av de ledande svenska aktörerna av belysning, på en allt mer konkurrensutsatt marknad.

Fick ny ägare

Lampan har för närvarande en fysisk butik i Uddevalla, samt e-handelsverksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. I förra årets intervju med Ehandel.se berättade Kim Borg att företaget också blickar mot marknader som Tyskland och Polen. I somras fick företaget en ny ägare i form av en koncern där Candela Holding AB är moderbolag.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!