Lanserade E-handel i 18 länder på ett halvår

Plattformen är viktig om man ska expandera snabbt. Fråga 21Diamonds som säljer specialtillverkade smycken på nätet. Under 2012 lanserades man sin e-handel i 18 länder och utökade sortimentet med över 6 500 produkter på bara sex månader.

Tyska 21Diamonds har sedan 2011 haft nätet som sin enda försäljningskanal och när det var dags för en internationell expansion i ytterligare 12 europeiska länder samt i USA, Brasilien, Ryssland, Indien och Australien valde man att använda en plattformslösning från Hybris, kallad Commerce Accelerator.

– Vi lägger stor vikt vid den tyska smyckestillverknings-konsten. Gjutning, polering och steninfattning görs av mycket skickliga proffs och varje smyckes kvalitet och äkthet måste verififeras innan smycket levereras. Vår webbshop måste uppvisa samma yppersta klass när det gäller kvalitet och omsorg som tillverkningsprocessen, säger Emanual Schleussinger, CTO på 21Diamonds.

Annons

Hybris plattformslösningar ska vara populära hos många stora butikskedjor och sägs vara särskilt lämpade för multikanalsförsäljning. Bland annat använder sig Clas Ohlson och Indiska av dem sedan tidigare.

Stöd för olika valutor och språk

En av de viktigaste komponenterna i valet av plattform för 21Diamonds var att det skulle vara snabbt och enkelt att introducera sig på flera marknader, med inbyggt stöd för många valutor och språk. Med integrerad webb, orderhantering och call center-funktionalitet ska man ha minskat både implementeringstiden och kostnaden.

Den nya webbplatsen behövde också ha möjligheten att växa och expandera i takt med att företaget utvecklas och kraven ökar. Förutom att snabbt rulla ut verksamheten i 18 länder har 21DIAMONDS snabbt ökat omsättningen i de nya butikerna genom att öka sortimentet med mer än 6 500 nya produkter.

– Vi använde hela ramverket i hybris Commerce Accellerator och det snabbade verkligen upp implementeringen och tog hand om många detaljer på ett enkelt sätt. Det gjorde att vi kunde fokusera på kärnverksamheten, säger Schleussinger.

Om denna snabba expansion lyckats kan kanske den svenska sidan förtälja, den finner ni här.

Källa: Press

Annons