Lanserar unikt webbverktyg: ”Arbetet bakom är stort”

"Första svenska återförsäljaren som erbjuder en sådan tjänst".

Vill du gärna bygga en stationär dator själv, men är osäker på hur du ska göra? I så fall kanske du kan ha nytta av e-handelsföretaget Inets nya tjänst Datorbyggaren.

"Lite som att leka med Lego"

Webbtjänsten, som ska sortera över 1 500 datorkomponenter, är en ny service som hjälper hemmabyggare att kombinera ihop en egen dator. Eftersom verktyget bara visar upp delar som är kompatibla med de delar man redan har valt, ska det enligt Inet vara svårt att göra fel - även om man helt saknar förkunskaper.

Annons
Annons

- Att använda Datorbyggaren är lite som att leka med Lego – det är kul, enkelt och alla kan göra det. Väljer du delarna själv blir resultatet en personlig och prisvärd dator som håller längre än märkesdatorer eftersom det är enkelt att uppgradera eller byta delar, säger Erik Wickman, vd på Inet, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Inet om nya studion, e-handeln och pingvinstängerna

Har efterfrågats av kunderna

När alla delar är utvalda kan man som kund antingen välja att sköta monteringen själv, eller - om det känns för avancerat - betala Inet för att ta hand om jobbet. Det går också att skicka en länk som visar den färdigkomponerade datorn till en bekant, i form av vad Inet beskriver som "en slags önskelista".

- Både marknaden i stort och Inets kunder har länge efterfrågat ett verktyg för att bygga datorer och med Datorbyggaren är Inet den första svenska återförsäljaren som erbjuder en sådan tjänst. Arbetet bakom verktyget är stort, många variabler är inblandade i ett datorbygge, fortsätter Erik Wickman.

Bad proffs i forum om råd

Inet ser Datorbyggaren som en satsning för att minska gapet mellan e-handeln och företagets fysiska butiker. För att vara säker på att det nya verktyget höll måttet, har företaget bland annat valt att be datorkunniga personer i forumet Sweclockers att gå in på Inets hemsida och testa.

– Inet.se ska vara en "one stop shop" för alla som vill bygga en dator. Vi erbjuder pedagogiska videoguider som vår egenproducerade Datorskola, textguider och nu Datorbyggaren. Det ska kännas som att man har en påläst rådgivare med sig på Inet.se, säger Erik Wickman, vd på Inet.

LÄS ÄVEN: Utredde betalmetod i fyra år - äntligen dags för lansering

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!