Lantbutiken tar klivet ur hägnet med europeisk sajt

Lantbutiken.se, en av Sveriges största nätbutiker för lantbruksprodukter, tar klivet utanför landets gränser. Med PoultryZoo.com hoppas man nu kunna sprida fjäderprydd glädje till hobbyanvändare och företag runt om hela i Europa.

Med bara en produkt i sortimentet startade Anders Bengtsson 2009 sin webbshop Lantbutiken.se. Fyra år senare omsatte e-handeln runt 20 miljoner kronor och hade över 1 000 artiklar i lager, helt utan externt kapital.

Samma år kammade Anders även hem tidningen Driva Egets David mot Goliat-pris 2013. En tävling som premierar små företag som lyckas i sin kamp mot de stora. Nu är han redo att ta nästa steg med en e-handel för den europeiska marknaden.

Annons

Enbart schyssta produkter

Nyligen slog företaget upp portarna till PoultryZoo.com, en sajt som Anders beskriver som Nordens största onlinebutik med fjäderfärtilllbehör. Butiken, som säljer även utanför Norden, har cirka 350 produkter i sortimentet och riktar sig till både hobbyanvändare och företag.

– Poultry Zoo är e-butiken för dig som älskar höns och andra fjäderfä. I e-butiken erbjuder vi enbart schyssta produkter till fjäderfän och enkelhet har varit vårt ledord, säger Anders Bengtsson, grundare och vd för Lantbutiken.se.

Källa: Press

Annons