Lars Nykvist lämnar Outnorth – ny VD sökes

Rekrytering har påbörjats.

Efter åtta år på företaget, varav fyra och ett halvt i rollen som vd, har Lars Nykvist bestämt sig för att lämna e-handelsföretaget Outnorth. I ett pressmeddelande skriver Outnorth att arbetet med att hitta Lars Nykvists efterträdare har påbörjats.

- Outnorth är på väg in i en ny fas med Egmont som långsiktig ägare och jag känner att det är dags för mig att gå vidare till nya utmaningar. Timingen känns rätt för båda parter och organisationen är väl rustad för att fortsätta den positiva utvecklingen av bolaget, säger Lars Nykvist i en kommentar.

Annons

Lars Nykvist har tagit Outnorth till en omsättning på 430 miljoner kronor, och bolaget har numera verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

"Har varit hjälpsam och öppensinnad"

I början av året blev Egmont majoritetsägare i företaget. Cato Broberg, som är ansvarig för Egmonts e-handelssatsningar, lyfter fram Lars Nykvists betydelse för Outnorths framgångar.

LÄS ÄVEN: Egmont blir majoritetsägare i nätbutiken Outnorth

- Outnorth har idag en ledande position inom outdoor e-handel i Norden, och det är till stor del Lars förtjänst. Lars har också varit väldigt hjälpsam och öppensinnad i samband med vårt tillträde som ny ägare. Jag vill tacka Lars för alla hans goda insatser och önskar honom all lycka framöver, säger Cato Broberg i pressmeddelandet.

Rekryteringen av Lars Nykvists efterträdare har inletts. Till dess att en ny vd är på plats kommer Kajsa Carlén, CFO på Outnorth, att tjänstgöra som tillförordnad vd.

Annons