Last mile-leverantör tar över IKEA:s e-handelsleveranser

Ska köra ut samtliga e-handelsbeställningar i södra Storstockholm.

Fraktleverantören Widrikssons, som sedan tidigare kör ut e-handelsleveranser för matkedjan Coops räkning, har fått en ny fjäder i hatten. Bolaget har nämligen slutit ett utökat avtal med IKEA, som går ut på att Widrikssons ska köra ut alla möbelföretagets e-handelsleveranser i de södra delarna av Storstockholm.

- E-handeln är väldigt viktig för oss och som kundupplevelse måste den och dess leveranscykel hålla samma höga kvalitet som våra kunder med rätta förväntar sig av IKEA. Widrikssons har lång erfarenhet av hemleveranser, är väl bekanta med våra krav på leveranssäkerhet och kan dessutom kunna erbjuda fossilfria transporter vilket ligger i linje med IKEA:s värderingar, säger Catarina Gyllanderberg, affärsutvecklare IKEA Svenska AB, i ett pressmeddelande.

Annons

"Ställer stora krav på kundbemötande"

Utöver att ta hand om stockholmarnas IKEA-leveranser, kommer Widrikssons också att ansvara för returhantering samt "bortforsling och återvinning". Samarbetet gäller från och med den 2 april i år.

- Att bidra med den sista delen i leveranskedjan ställer stora krav på kundbemötande, leveranssäkerhet och logistikplanering. Att IKEA väljer att utöka vårt samarbete ser vi som ett kvitto på att vår satsning på kundbemötande och hållbara hemleveranser är ett framgångsrikt koncept, säger Johan Nyblom, vd för Widrikssons.

Hjälper till att bära

Widrikssons IKEA-leveranser kommer att ske alla dagar i veckan inom ett tidsfönster på fyra timmar. I varje bil sitter två personer, en förare och en som ska bistå med bärhjälp.

Widrikssons fokuserar på så kallade last mile-leveranser och är verksamt i Göteborg och Stockholm. Bolaget omsätter cirka 130 miljoner kronor.

Annons