Lekmer-grundaren ny vd för överdragsjätten Bemz

"Jag känner mig glad och förväntansfull".

E-handelsföretaget Bemz som som designar och skräddarsyr överdrag till IKEA-möbler får nu en ny VD. Grundaren Lesley Pennington lämnar VD-stolen för att ta en ny roll som arbetande vice ordförande i företaget. Den som får uppdraget att styra skutan framöver är ingen mindre än Niklas Jarl, som var med och grundade Lekmer.

- Jag har följt Bemz under många år och är imponerad av vad Lesley och hennes team har åstadkommit tillsammans. Kombinationen av skandinavisk design och global e-handel är något jag passioneras av. Jag känner mig glad och förväntansfull över att bli en del av teamet som ska ta Bemz in i framtiden, säger Niklas Jarl i ett pressmeddelande.

Annons

"Ett naturligt steg"

Sedan Verdane Capital investerade i Bemz i slutet av 2015, vilket Ehandel.se rapporterade om, så ska bolaget inlett en större satsning på att växa och en ny VD sägs vara en del av denna utveckling.

- För två år sedan startade vi en tillväxtresa på Bemz när Verdane Capital klev in som delägare. Det blir nu ett naturligt steg i företagets utveckling att vi anställer Niklas Jarl som VD, säger Lesley Pennington.

"Bemz till nästa utvecklingsnivå"

Niklas Jarl börjar på sin nya post den 1 maj i år. Utöver att ha varit med och grundat Lekmer så ska han även ha jobbat hos olika byråer med att hjälpa nordiska företag med affärsutveckling, marknadsföring och försäljning online.

- Med sin erfarenhet av att skapa och utveckla e-handelsföretag, i kombination med sin goda ledarskapsförmåga, är Niklas rätt person att ta Bemz till nästa utvecklingsnivå, säger Jerker Adeberg, Bemz styrelseordförande.

Bemz omsatte 53 miljoner kronor under förra året och har idag över 25 anställda. Företaget säljer sina designade IKEA-överdrag till 42 länder världen över.

Annons