Lene Iren Oen ska lyfta Kompletts flaggskeppsbutiker

Lena Iren Oen lämnar en cheftjänst på Blush.no för en direktörtjänst inom Komplettkoncernen. Hon får därmed ansvar för Kompletts sajter i Norge, Danmark och Sverige.

Lene Iren Oen har arbetat för Komplett sedan 2006. Nu får hon titeln komersiell direktör för bolaget.

- Det som ger mig motivation är att Komplett har så stora ambitioner för verksamheten och att näthandeln är en bransch som växer starkt idag. Jag är tacksam för att jag nu får möjligheten att vara med och bygga Nordens största shoppingupplevelse på nätet, säger Lene Iren Oen.

Annons

Sedan 2012 har Lene Iren Oen, som kommer från Sandefjord där Kompletts huvudkontor ligger, haft ansvaret för Blush.no. Företaget har haft en god tillväxt de senaste åren. 2014 hade sajten enligt Komplett över 100 000 aktiva kunder. Nu får Lene Iren Oen ansvaret för tre nätbutiker, Komplett.no, .dk, .se, med en sammanlagd omsättning på 3,5 miljarder.

- Lene Iren Oen är en målinriktad, duktig och grundlig ledare som har starka resultat att visa upp. Som kommersiell direktör kommer Oen få ansvaret för att vidareutveckla våra flaggskeppsbutiker i Norge, Sverige och Danmark samt bygga vidare på positionen som Nordens största E-handelskoncern, säger Ole Vinje, koncernchef för Komplett Group.

Komplett Group är en av Europas största e-handlare, och koncernen planerar den närmsta tiden både att köpa fler svenska företag och att lansera Komplett i Finland. 2014 omsatte koncernen nästan sju miljarder norska kronor. Lene Iren Oen tar över rollen som komersiell direktör från Anton Hagberg, som får den nya titeln direktör för Komplett Nordic.

Annons