LensWay i stort profilbyte – lanseras i dokumentärform

Efter 15 år är det dags för e-handelsföretaget att förnya ansiktet utåt.

E-handelsföretaget LensWay, som säljer linser och glasögonprodukter på nätet, är mitt uppe i en omdaning av sin grafiska profil.

När LensWay för två år sedan tog hjälp av olika fokusgrupper för att utvärdera sin varumärkesprofil insåg man att något behövde göras. Förvisso uppskattades enligt företaget de snabba leveranserna och den goda kundservicen, men många upplevde samtidigt att företaget saknade emotionella värden.

Annons

Smyglansering i sociala medier

Man gav därför företaget Acne Advertising uppdraget att jobba med ett nytt kommunikationskoncept och den kreativa byrån Snask fick ansvaret för att förbättra den grafiska profilen.

Arbetet har nu nått sitt mål och det nya kommunikationskonceptet samt den grafiska profilen kommer att börja spridas i företagets egna kanalert från och med idag. Officiell lansering sker dock den 1 november och ska gå under parollen “#Förvarje Ögonblick”, vilket handlar om vikten av en fungerande syn.

Marknadsföreingschefen

- Den är både lekfull och personlig och speglar därför vår uppdaterade varumärkesplattformen på ett bra sätt - att bli mer av en inspiratör, säger LensWays marknadschef Sofie Struwe i ett pressmeddelande.

"Kontaktlinser spelar en viktig biroll"

För att sprida budskapet har en lite ovanlig metod valts.

- Ett par dokumentära filmer har producerats för att levandegöra konceptet och kommer lanseras i sociala medier den 1 november. Bland annat handlar de om UllaCarin, Mattias och Sarah och deras ”speciella” ögonblick, där kontaktlinser spelar en viktig biroll, förklarar företaget.

Annons