Leverantör går mot 100 miljoner tack vare e-handeln

"Tillväxten i marknaden har gynnat oss".

Hostingbolaget Glesys är ett välkänt företag för många e-handlare, och företaget har bland annat gjort sig känt som en sponsor till vårt event Emeet. Det är även Glesys som hostar sajten Ehandel.se. I år väntas Glesys för första gången komma över 100 miljoner kronor i omsättning och nu har grundaren och vd:n Glenn Johansson intervjuats av Dagens industri.

- Vi tillverkar Internet och ser till att det finns tillgängligt för våra företagskunder, däremot tillverkar vi inte innehållet, berättar han för tidningen.

Annons

E-handelstillväxt gjorde susen

Bland Glesys kundföretag finns bland annat e-handelsleverantörer och IT-konsulter, men Glenn Johansson lyfter särskilt fram e-handlarna som orsak till bolagets tillväxt.

- Tillväxten i marknaden har gynnat oss. Vi har vuxit tack vare den snabba tillväxten för många e-handlare. Och 2012 byggde vi serverhallen i Stockholm vilket ökade vår kapacitet, säger han.

Målet: 250 miljoner inom fem år

Förra året omsatte Glesys drygt 74 miljoner kronor, och för 2018 är prognosen alltså inställd på att nå över 100 miljoner. Företaget räknar bland annat med att en ny serverhall i Falkenberg och en ökad försäljning av molntjänster, ska ge omsättningen ny fart.

- Målet är att nå 250 miljoner kronor i omsättning inom fem år med både fler förvärv och organisk tillväxt, avslutar Glenn Johansson.

Annons