Leverantören som lovar senare sista dag för julbeställningar

Räknar med decemberökning på 97 procent.

När handeln på nätet är inne i årets bästa period och i år väntas slå alla rekord ännu en gång, är det inte bara e-handlarna som har mycket att göra. Även logistikleverantörerna upplever rejäla ökningar, vilket på sina håll redan har lett till allt från paketkaos till nyinförskaffade bilar.

"Efterfrågan på hemleveranser ökar"

Och frågan är om december 2017 inte blir en extra stark månad särskilt för hemleveranserna. Det menar i alla fall Best Transport som förväntar sig att årets sista månad kommer att innebära en ökning på 97 procent jämfört med snittet för resten av året.

Annons

- Vi tror på och planerar för en fördubbling av antal leveranser inför årets jul jämfört med 2016. Inte minst för att e-handeln befinner sig i en stark tillväxtfas, men också för att efterfrågan ökar på snabba hemleveranser på kvällstid. Där är vi väldigt konkurrenskraftiga, säger Niklas Knight, vd på Best Transport, i ett pressmeddelande.

Om Best Transports decemberprognos slår in innebär det att leveransföretaget fyra år i rad har haft dubbelt så mycket att göra i december som under resten av året. Ökningen för månaden - som alltså är Best Transports mest hektiska under året - har nämligen kommit upp i 91 procent 2014, 88 procent 2015 och 97 procent 2016.

"Ska göra allt för att underlätta"

För att möta upp det starka beställningstrycket inför julen har Best Transport laddat upp med både fler fordon och mer personal - allt för att e-handlarna ska kunna ge sina kunder en mer flexibel julhandel.

– Med vår tjänst kan e-handlare ha en senare tid för sista beställning och ändå garantera leverans innan jul. Vi kommer att göra allt vi kan för att underlätta våra e-handlares viktiga julförsäljning och samtidigt bidra till att slutkonsumenterna får en fridfull jul, avslutar Niklas Knight.

Best Transport har avböjt att kommentera hur många leveranser det egentligen rör sig om.

Annons