Litium plockar in 24 miljoner kronor i nyemission

E-handelsplattformens nyemissionen inför listningen på AktieTorget övertecknades och tillför bolaget 24 miljoner kronor före emissionskostnader.

I början av april meddelade Litium att man ansökt om en notering på AktieTorget och att man inför listningen planerade att genomföra en nyemission som skulle tillföra bolaget 24 miljoner kronor före emissionskostnader.

Den 27 april gick teckningstiden ut och intresset visade sig vara stort. Totalt tecknades aktier för cirka 29 miljoner kronor, varav cirka 15 miljoner i det publika erbjudandet samtidigt som befintliga ägare tidigare hade garanterat 14 miljoner kronor.

Annons

– Vi är mycket glada över att ha fått närmare 900 nya delägare samtidigt som befintliga ägare visat på fortsatt stöd och förtroende, säger Litiums VD Henrik Lundin.

Stärker upp på personalsidan

Efter emissionen har bolaget nu cirka 940 ägare och spridningskravet är därmed uppfyllt för att Litium ska kunna noteras på AktieTorget, med beräknad handelsstart vecka 20.

– Kapitaltillskottet ska främst användas för att stärka Litiums marknads- och försäljningsarbete genom ytterligare säljpersonal och ökat antal partners, samt för att vidareutveckla bolagets produkt, säger Henrik Lundin.

Ett arbete som redan är i full gång. Tidigare i veckan meddelade Litium att man rekryterat Fredrik Hrdlicka som Sales Executive. Fredrik kommer närmast från iStone där han arbetade med försäljning av bolagets erbjudanden inom e-handel och PIM och kommer bland annat att ansvara för försäljning mot nya kunder i Norden.

– Fredrik har den erfarenhet och kompetens som vi behöver för att ta nästa steg och ta fler affärer i Norden, vi är mycket glada över att han förstärker vårt säljteam, säger Henrik Lundin.

Annons