Logistiknätverk i fusion med Skånska E-handelsnätverket

E-handelsparken också med på ett hörn.

Föreningen Centrum för Logistik och IT, Celit, bildades genom ett samarbete mellan Lunds Tekniska Högskola och Helsingborgs stad med syftet “att knyta samman regionens näringsliv med Lunds Universitet”. Celits arbete har fokuserat en hel del på logistik och de senaste åren därmed också e-handel.

"Ny energi och en tydlig profil"

I samband med föreningens årsmöte i slutet av juni i år lades det fram ett förslag till ett omstrukturerat Celit. Föreningen har förstås haft nära kontakt med e-handelsparken i Helsingborg (E-commerce Park of Sweden) och det Skånska E-handelsnätverket. Det nya förslaget handlade helt enkelt om att knyta sig närmare dessa initiativ och inleda en fusion med Skånska E-handelsnätverket.

Annons

- Det ligger helt rätt i tiden och med den starka utvecklingen av e-handel är det naturligt att söka nya vägar. Den traditionella logistiken har självklart en central roll även i fortsättningen men genom att ”fusionera” med Skånska E-handelsnätverket och E-commerce Park får vi ny energi och en tydligt framåtriktad profil, skrev föreningen inför årsmötet.

I går meddelade Celit att de fått en ny styrelse och det är uppenbart att det skett en fusion mellan logistikföreningen och det Skånska E-handelsnätverket. I Celits styrelse finner vi nämligen Dan Nilsson och Karsten Deppert, som båda är initiativtagare till Skånska E-handelsnätverket.

Namnbyte på gång

Elin Fornander, som just nu leder E-commerce Park of Sweden, blir samtidigt kanslichef för Celit, ett jobb hon kommer sköta ifrån e-handelsparken.

- Det kommer bli mer fokus på både e-handel och logistik, fler träffar, och nya varianter på träffar. Och, kanske även ett namnbyte på föreningen! skriver Elin Fornander i ett mejl, och tillägger:

- Vi kommer att göra vårt bästa för att förvalta och utveckla föreningen och är väldigt förväntansfulla inför att möta er medlemmar och att driva föreningen vidare.

Den nya styrelsen består av Karsten Deppert, Dan Nilsson, Jan Magnusson, Jesper Brandin, Pernilla Derwik, Amelie Lidén och Daniel Hellström.

Annons