Lykka tar in riskkapital och öppnar lagershop

Köksbutiken på nätet, Lykka.se, som grundats av Anton Malmberg och Joel Falck har nu fått tillskott i kassan. I samma vända har de även gått multikanal med en fysisk butik i hemstaden Uppsala.

Lykka.se startades 2010 av Anton Malmberg och Joel Falck efter avslutade gymnasiestudier. Båda grundarna ska vara matslagningsintresserade och därför föll valet naturligt på en köksbutik på nätet.

Anton och Joel hade även tidigare lärt sig mer om e-handel via sin nischade nätbutik Muminmmuggar.se, ett uppmärksammat deltidsprojekt som startades vid sidan av studierna.

Annons
Annons

Lykka skall dock vara deras stora e-handelsprojekt och nu rapporterar de att de fått in riskkapital till nätbutiken. En grupp privata investerare sägs stå bakom kapitaltillskottet och dessa ska även tidigt varit involverade i nätbutiken Sportamore.

Joel Falck– Det är fantastiskt kul att vi nu står rustade inför en fortsatt snabb expansion med både kapital och ny kompetens bland styrelse och ägare. Nu riktar vi blicken mot att bli Sveriges mest välsorterade köksbutik, men först väntar årets julhandel som står för dörren, säger Joel Falck, en av bolagets grundare.

Lykka går multikanal

Lykka satsar alltså stort och kapitalet skall bland annat användas till marknadsföring men även till ny personal för att klara av den ökade försäljningen.

Webbutiken öppnar nu också upp en lagershop i centrala Uppsala. I butiken ska man direkt kunna köpa med sig varor men även beställa någon av de 5000 produkter som Lykka har i sitt sortiment. Butiken skall även hjälpa kunder med returärenden.

Lykka hoppas att med lagershopen kunna ge kunderna en bättre service och komplettera med en till försäljningskanal för det sortiment de nu byggt upp.

 

Källa: Press
På bild: Anton och Joel

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!