Måndagarna fortsätter leverera miljarder i USA

Årets julhandel i USA har hittills inbringat 29,3 miljarder dollar, en ökning med 13 procent jämfört med förra året. Green Monday som inföll tidigare i veckan var årets tredje bästa dag, och kommande måndag kan även den bli lönsam. Då erbjuder över 1 000 e-handlare frik frakt och leverans innan jul.

Den gångna måndagen som har kommit att kallas Green Monday, var ännu en stor försäljningsdag för de amerikanska e-handlarna. Landets konsumenter spenderade under dagen 1,28 miljarder dollar, en ökning med 13,3 procent jämfört med samma måndag förra året enligt analysföretaget comScore.

Det gör dagen till årets tredje bästa e-handelsdag, rent försäljningsmässigt. Årets bästa dag är fortfarande inte helt oväntat Cyber Monday med 1,47 miljarder dollar. Tvåa på listan ligger tisdagen den 4 december då det spenderades 1,36 miljarder dollar.

Annons
Annons

Green Monday är normalt en av de mest trafikerade näthandelsdagarna i USA. Anledningen är att många konsumenter känner sig trygga med att deras julklappar som de köpt på nätet fram till den här dagen kommer fram i tid.

Förtroendet har ökat

Men landets konsumenter har fått ökat förtroende för e-handeln och att deras köp kommer fram i tid. Något som gjort att allt fler nu vågar vänta lite längre med att göra sina sista julklappsinköp.

Enligt comScores ordförande Gian Fulgoni innebär det att det sannolikt finns fler dagar kvar där amerikanerna tar på sig spenderarbyxorna.

– Under de senaste åren har vi sett att konsumenter fortsätter spendera stora pengar långt in på veckan av Green Monday, och ända fram till Free Shipping Day, som i år infaller måndagen den 17 december.

Under årets Free Shipping Day kommer mer än 1 000 e-handlare att erbjuda fri frakt och lovar leverans innan julafton. Förra året inföll dagen den 16 december och då uppgick försäljningen till nästan 1,1 miljarder dollar.

I landet med leverans samma dag kommer även 13 procent av e-handlarna erbjuda att skicka varorna fram till den 23 december. Det vanligaste är dock 22 december, då strax över hälften anger detta som sitt sista datum.

Källa: Internet Retailer (1, 2)

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!