MQ:s VD får gå – jakten på ersättaren inleds omgående

"Ska möta det paradigmskifte som MQ i likhet med hela branschen är mitt uppe i".

Klädkedjan MQ kommer att byta vd under det innevarande året. Det innebär att Christina Ståhl, som nu lett koncernen i fem år, kommer att få sluta. Jakten på hennes efterträdare uppges nu inledas "omgående". Beslutet ska ha fattats gemensamt av styrelse och koncernchef.

- Vi har en gemensam syn på processen för vd-skifte och är överens med Christina Ståhl om att hon blir kvar som vd tills en efterträdare har rekryterats. Ambitionen är att ett skifte på vd-posten kommer att ske under hösten, säger MQ:s styrelseordförande Claes-Göran Sylvén i ett pressmeddelande. 

Annons

"Omställningsarbetet fortsätter"

Han menar att Christina Ståhl förvisso gjort ett bra jobb, men att nya krafter behövs för att anpassa företaget till den nya tiden.

- Christina Ståhl har genomfört ett betydande arbete för MQ-koncernen under fem år. Vi har nu en ny affärsplan på plats och omställningsarbetet fortsätter för att möta det paradigmskifte som MQ i likhet med hela branschen är mitt uppe i. Vi ser att det ger förutsättningar för en ny vd att ta vid för att driva MQ-koncernens utveckling vidare, säger Claes-Göran Sylvén. 

Redo för nya uppdrag

Christina Ståhl säger nu att hon ser fram emot nya uppdrag. 

- Det har varit fantastiskt inspirerande att få vara med och utveckla och bredda MQ-koncernen tillsammans med alla engagerade medarbetare. Men när arbetet nu går in i nästa fas och vi har en ny treårsplan på plats, är tiden rätt för mig att lämna för att på sikt kunna ta mig an nya uppdrag. Fem år har gett nödvändig kontinuitet för MQ-koncernen och det har varit en spännande tid med pågående transformering av modehandeln, men nu är tiden mogen för en ny kraft att ta vid och fortsätta resan, säger hon.

Hon har enligt sitt avtal sex månaders uppsägningstid.

Annons