MadLady nobbar riskkapital: ”Kände att vi klarar oss själva”

MadLady har lagt planerna på att ta in en investerare på is.

När e-handelsföretag växer sig större är det inte ovanligt att man väljer att ta in riskkapital, och som eEquitys Patrik Hedelin nyligen sade i en intervju med Ehandel.se finns det gott om investerare som gärna är med och bidrar inom e-handeln.

I somras kunde vi berätta att det snabbväxande e-handelsföretaget MadLady var på jakt efter en investerare som inte bara skulle bidra med kapital, utan också helst med kunnande och kontakter.

Annons

- Det måste vara någon som känner att det här konceptet är klockrent och att de kan bygga det här imperiet tillsammans med oss. Pengar kan vi skaffa själva, men det är det här strategiska partnerskapet vi är ute efter, sade medgrundaren Madelene Fisch i juli.

"Kände att det var för tidigt"

Bolaget visade dock fina tillväxtsiffror på egen hand och Madelene Fisch och kollegan Ilia Komorin var därför lite osäkra på om det var för tidigt att ta in externt kapital.

- Vi ser faktiskt inget tak alls för tillväxten och vi ser att vi kan dubbla organiskt nästa år även utan investerare. Så det är där vi är nu. Är det för tidigt att ta in investerare eller är det här precis rätt tid? funderade Ilia Komorin i samma artikel.

Nu kan Ehandel.se avslöja att MadLady efter en “lång process” har lagt planerna på att ta in en investerare på is. Bolaget ska ha pitchat till fem investerare och fått fyra erbjudanden varav tre ska komma från stora aktörer på marknaden.

- Efter oerhört mycket övervägande kände vi att vi klarar oss själva. Man läser mycket om investeringar hit och dit, vilket fick oss att tänka att det är kanske den pusselbiten som saknas. Och så är det kanske men vi kände bara att detta var alltför tidigt med tanke på att vi överträffade alla våra mål och bibehöll bra likviditet och god vinstmarginal, skriver Madelene Fisch i ett mail till Ehandel.se.

Annons