Magnus Wiberg om investeringen i RoyalDesign

I förra veckan fick vi reda på att riskkapitalbolaget eEquity tagit en stor andel av nätbutiken RoyalDesign. E-handeln som har sitt säte i Kalmar skall nu växla upp och bli ett miljardbolag.

Bakom eEquity står Patrik Hedelin och Magnus Wiberg, båda rutinerade inom e-handelsbranschen. Patrik var med och startade Boo.com och Magnus var med i starten av Pricerunner. Vi tänkte ställa några frågor till Magnus Wiberg kring deras investering och intresse i näbutiken RoyalDesign.

Varför valde ni just heminredningsmarknaden i er senaste investering?

Annons

Vi har tittat på heminredningsmarknaden en längre period. Produktsortimentet passar bra för e-handel då bredd på produktsortiment är en stor konkurrensfördel. Dessutom är det relativt höga snittkorgar och hyfsade marginaler.

Vad stod ut hos RoyalDesign jämfört med andra aktörer på marknaden?

Otroligt driftiga och duktiga entreprenörer samt att man har bevisat att man kan växa skalbart utanför sin hemmamarknad.

Får man fråga hur stor investering det handlar om?

Bolaget har värderats kring 100 miljoner i samband med denna transaktion.

Är inte 42 procent av bolaget en ganska stor andel för er, och hur hamnade ni på denna siffra?

Vi har det senaste året gått upp i investeringsstorlek och vill gärna ha ett ägande omkring 30-40% så detta är en typisk affär för oss numera. Vi vill att att entreprenörerna skall ha en majoritet så att de känner att det är deras bolag.

Vi förmodar att e-handeln är det intressanta hos RoyalDesign, hur ser ni på deras globala satsning?

Annons

Väldigt intressant! Det finns en stor global efterfrågan av skandinavisk design.

Var ligger den största potentialen hos RoyalDesign och vad ska eEquity gör för att uppnå denna?

Bolaget växer med omkring 50% per år idag. Vår gemensamma ambition är att öka tillväxten och bygga ett miljardbolag med god lönsamhet de närmaste 3-5 åren.

Vi tackar Magnus för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar eEquity lycka till med investeringen. Det ska bli intressant att följa RoyalDesign framöver och se hur kursen ändras med ett rutinerat riskkapitalbolag bakom sig.

Annons