Mall of Scandinavia inviger provrum för e-handelskunder

Stockholms nya jättegalleria hakar på ICA Flygfyren i Norrtälje med postombud och provrum för de som beställt kläder och skor på nätet.

Tidigare i höst installerade ICA flygfyren i Norrtälje provrum i anslutning till postombudsservicen i butiken. Något som gör det möjligt för e-handelskunderna att testa kläder och skor när de hämtar ut dem, och returnera det som inte passar.

Ett koncept som fler verkar ha fått upp ögonen för, nu har nämligen Mall of Scandinavia i Stockholm invigt en egen lyxig variant, Click & Services. En lounge där besökarna kan hämta sina paket, prova i provrummen, och vid behov lämna tillbaka varan på plats.

Annons

Provrum före paketautomater

Det hela sker i samarbete med PostNord som nyligen lade ner sin satsning på paketautomater. Man verkar dock betydligt mer entusiastiska över att installera provrum intill postombuden och det verkar inte helt omöjligt att vi kommer att få se konceptet på fler ställen inom en snar framtid.

– Det ser mycket lovande ut. Vi är gärna med och utvecklar konceptet tillsammans med de handlare vi jobbar med idag. Det finns cirka 1 600 postombud i Sverige idag så det finns en stor potential för att utveckla köpupplevelsen, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på Postnord till Di digital.

Annons