Man stal hjärnor från dårhus och sålde dem på Ebay

En 23-årig man bröt sig vid flera tillfällen in i ett museum där han stal mer än 80 glasburkar med mänsklig vävnad som han sedan sålde på nätet.

David Charles från Indiana, USA, har erkänt att han vid upprepade tillfällen brutit sig in i Indiana Medical History Museum. Ett medicinskt museum som tidigare fungerat som ett sjukhus för sinnessjuka, rapporterar The Guardian.

Där har han stulit glasburkar innehållande hjärnor och andra mänskliga vävnader enligt åklagarmyndigheten i Marion County. Han ska även ha kommit över en EKG-maskin, tio oscilloskop, en våg för bebisar samt en rad andra historiska föremål. Dessa ska han sedan ha sålt på nätet, bland annat på Ebay.

Annons

Måste gå om gymnasiet

David Charles greps i december 2013 efter att en man i San Diego, som köpt sex burkar med hjärnor för 600 dollar på Ebay, larmat polisen. Det efter att han fattat misstankar om brott och kopplat sina nya inköp till de objekt som stulits från museet.

Polisen lyckades sedan knyta David Charles till inbrotten då de hittat hans blodiga fingeravtryck på en bit papper inuti museet. Totalt ska han ha stulit mer än 80 burkar med mänsklig vävnad och för detta dömdes han till ett års fängelsestraff som ska avtjänas i hemmet, samt två års villkorlig dom. Han måste även se till att ta en gymnasieexamen efter att han gått med på en förlikning.

Annons