Marginalen Banks vd får gå – grundaren tar över

Tillträder med omedelbar verkan.

Betaltjänstleverantören Marginalen Bank lanserade en e-handelskassa 2016, och har sedan dess riktat in sig allt mer mot e-handeln, bland annat genom att sponsra Ehandel.se:s event Emeet.

LÄS ÄVEN: Marginalens nya checkout ska ge kunden hygglig affär 

Annons

"Behövs en ny vd"

Men ansträngningarna, eller kanske snarare resultaten, har inte nått den nivå man hade hoppats på. I dag har nämligen styrelsen för Marginalen Bank tagit beslutet att tillsätta en ny vd. Därmed får den nuvarande vd:n Per Andersson får lämna sin post.

- Styrelsen har gjort en samlad bedömning om att det behövs en ny vd som kan leda utvecklingen av banken in i framtiden. Ewa Glennow, styrelseledamot i Marginalen Bank, har idag utsetts till ny vd och påbörjar sin tjänst med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anledningen till beslutet uppges vara utvecklingen mot digitalisering.

- Kraven på en bank-vd har höjts under de senaste åren i takt med att omvärlden och branschen förändras allt snabbare. Snabbväxande fintechbolag, nya regelverk, digitalisering och förändrade kundbeteenden ändrar spelplanen från grunden. Det är mot denna bakgrund som vi idag omprövar ledarskapet inom banken, säger Mari Broman, styrelseordförande i Marginalen Bank, i en kommentar.

Inga ytterligare kommentarer

Ehandel.se tog kontakt med Marginalen Bank för att få mer konkret information om vad som inte har fungerat under Per Anderssons ledning.

- Vi kommenterar inte vd-bytet på annat sätt än vad vi gör i pressmeddelandet, skriver Marginalen Banks informationschef Anders Karlström i ett mejl till redaktionen.

Ewa Glennow är grundare av Marginalen Bank och Marginalenkoncernen. Hon tillträder vd-tjänsten i dag, det vill säga samma dag som Per Andersson lämnar sitt uppdrag.

Annons
Annons