Martin Granberg byter jobb och ska skriva för Ehandel.se

Vår krönikör Martin Granberg ska bli ny business development manager för Finja betong.

Flitiga läsare av Ehandel.se känner säkerligen igen inköpsexperten Martin Granberg, som den senaste tiden har skrivit flera vällästa krönikor om allt från att driva kundtrafik till marknadsplatsernas framsteg i e-handelsbranschen. Han har en gedigen e-handelserfarenhet från bland annat Bygghemma-koncernen där han haft flera viktiga positioner och Kina, där han bodde och arbetade i flera år med bland annat inköp och kvalitetskontroll.

Nu har det blivit dags för Martin Granberg att ta nästa steg i karriären.

Annons

- Jag kommer i slutet av augusti påbörja min nya spännande tjänst som business development manager för Finja betong där jag kommer få möjlighet att hjälpa ett redan ledande bolag att växla upp till nästa nivå och skapa ännu mer mervärde för sina kunder, berättar han.

Lockas av snabbheten inom e-handeln

I samma veva som Martin Granberg tillträder sin nya tjänst kommer han även att få en utökad roll som skribent för Ehandel.se, där han ska ge råd och komma med insikter om inköp, analys och strategier.

- Jag kommer att skriva om allt från koncept och tankesätt till analyser liknande fri frakt-artikeln. Det vill säga inte reportage utan fakta och idétexter.

Vad tycker du är mest intressant inom e-handelsbranschen?

- Intresset är främst att man direkt får respons på en genomförd förändring. Snabbheten medför att man kan genomföra A/B-tester i en ganska snabb takt och snabbt justera. Snabbhet, i ett ord.

Martin Granberg berättar att hans e-handelsintresse tog form redan under tiden i Kina där han träffade många handlare inom olika Alibabagrupper som sålde eller ville börja sälja på nätet över olika marknader direkt. 

- Jag började ju själv inte jobba med det förrän 2014 men tankarna om framtiden som jag beskriver i min första marknadsplats-artikel kommer från det jag fått med mig på resan.

Annons
Annons