MatHem anklagas för matsnusk: ”Vi ser mycket allvarligt på uppgifterna”

"Vår vd Tomas Kull har nu kontaktat Miljöförvaltningen".

Den ledande nätmathandlaren Mathem pekas nu ut för att vara dålig på livsmedelshantering, detta rapporterar bland annat Aftonbladet. I ett avsnitt av granskningsprogrammet 200 sekunder så ska 29 tidigare och nuvarande anställda på Mathem ha intervjuats om hur det är att jobba för företaget.

Enligt Aftonbladet så ska 16 av de 29 intervjuade personerna ha berättat om vad man kallar för matsnusk. E-handlaren anklagas för dålig livsmedelshantering, där exempel som möglig glass och mänsklig urin nämns.

Annons

"Det där stämmer inte"

Företagets VD, Tomas Kull, tar dock avstånd ifrån anklagelserna och menar på att de inte stämmer.

- Det där stämmer inte. Jag går ju själv runt här hela tiden och tittar, ska Tomas Kull ha sagt i en kommentar.

"Påbörjar en egen utredning"

Ett problem som tagits upp ska ha varit varma kylbilar och detta är dock ett område som företaget nu ska undersöka ytterligare. Mathem har även kontaktat Miljöförvaltningen samt inlett en egen utredning.

- Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit i reportaget från Aftonbladet. Vår vd Tomas Kull har nu kontaktat Miljöförvaltningen och bett dem göra en extra granskning. Vid senaste livsmedelsinspektionen från Miljöförvaltningen hade vi inga avvikelser. Vi påbörjar även en egen utredning för att förstå vad som skett, skriver Mathem till sina kunder.

LÄS ÄVEN: Mathems svar på "matsnusket": Sju kylbilar tas ur bruk

Annons