Uppdaterad: MatHem expanderar till nya städer efter succékvartal

Flera nya städer får nu tillgång till nätmathandeln MatHem som växer så att det knakar, både i omsättning och nu även geografiskt. Ett förvärv ska ligga bakom expansionen.

I förra veckan släppte MatHem mycket fina tillväxtsiffor och i en intervju med Ehandel.se berättade företagets VD om hur allt fler finner bekvämligheten i att handla mat via nätet.

MatHem, som ska vara ledande på lösplock inom e-handeln med mat, tror sig även kunna göra vinst inom det närmaste halvåret. Just nu ligger dock fokus på tillväxt.

Annons
Annons

- Det är upp till styrelsen att bestämma vad som är viktigast, att växa eller att gå med vinst. Men jag skulle säga att vi når en vinst inom det närmsta halvåret. Jag ser inga lönsamhetsproblem i företaget längre. Vi har gott om medel, sade Tomas Kull i vår intervju.

Matsajten som förra året omsatte 450 miljoner kronor meddelar nu att man expanderar till flera nya städer.

Linköping, Norrköping och Motala

Städerna Linköping, Norrköping och Motala kommer idag den 16 september ha möjligheten att beställa ifrån MatHem. E-handeln planerar även att öppna i Gävle och Sandviken under de närmaste dagarna.

- MatHem växer otroligt snabbt och 9 av 10 kunder rekommenderar oss till vänner och bekanta. De är helt enkelt väldigt nöjda. Extra stolta är vi över den stora andelen ekologiska varor där våra kunder handlar mer än 25 procent ekologiskt, säger Tomas i anknytning till expansionen.

MatHem.se grundades av makarna Kull för att skapa enkelhet i vardagen för så många människor som möjligt. Tanken är att spara tid åt kunderna genom att erbjuda näthandel i kombination med hemkörning av mat. Något som verkar gå riktigt bra hittills och under andra kvartalet växte man med 70 procent, jämfört med 2014, och sålde nätmat för 172 miljoner kronor.

Uppdatering:
Expansionen till de nya städerna ska bero på att Mathem.se köpt Matvaran.se för uppskattningsvis 50 miljoner kronor, enligt nyhetssajten Breakit. Matvaran, som varit ICA Maxis e-handelslösning, har funnits i dessa städer som MatHem ännu inte expanderat till, vilket alltså ändras i och med köpet.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!