MatHem om ICA:s matkasse: ”Det har vi gjort i fem år”

Möjligheten att klicka hem varor till hela recept skulle enligt en artikel i Dagens Industri göra ICA:s planerade matkassetjänst unik, men både MatHem och Mat.se erbjuder redan vad som verkar vara precis samma sak.

I en intervju med DI berättade ICA Sveriges affärsutvecklingschef Mats Munther nyligen att ICA planerade att lansera en matkassetjänst som skulle koppla ihop e-handel med företagets receptsajt.

- Vi tittar på en lösning som gör att man kan klicka ned ett helt recept i varukorgen, sade Mats Munther till DI.

Annons
Annons

Satsningen skulle göra det möjligt för kunden att "med ett klick" beställa hem alla ingredienser i ett visst recept.

Enligt Mats Munther skulle tjänsten, som ännu inte hade något klart lanseringsdatum, vara helt unik i sitt slag.

- Vi vet ingen annan som gör något liknande, sade han till DI.

"Nytt för ICA"

Men en snabbkoll på etablerade matkassesajter som Mat.se och MatHem.se visar att det redan finns möjligheter för konsumenter att handla hem hela recept.

- Jag vet att vi har gjort det här i minst fem år så det är väldigt gammalt. Det är faktiskt lite pinsamt att ICA uttrycker sig så, säger Tomas Kull, VD på MatHem.

När Ehandel.se tar kontakt med ICA för att fråga Mats Munther vad som skulle vara speciellt med ICA:s planerade matkasse, får vi istället ett mailsvar från ICA:s presstjänst:

- Angående din fråga om Mats Munthers uttalande i DI så har ICA som en långsiktig ambition att integrera recept med e-handel, vilket för ICA skulle vara en helt ny lösning. Planerna är i sin linda och när de skulle kunna lanseras är ännu inte fastställt. Att skapa en egen designad matkasse genom att själv klicka på hela recept är i sig ingen nyhet för branschen, men däremot är detta nytt för ICA. Hur ICA:s lösning kan komma att se ut är inget vi i dagsläget kommer att gå in på närmare av den anledningen att en lansering fortfarande ligger en bit fram i tiden.

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!