Annons

MatHem utökar matkassan med 50 nya miljoner

MatHem utökar matkassan med 50 nya miljoner

2013-06-17 10:50

MatHem en av Sveriges ledande aktörer för mat på nätet tar in över 50 miljoner kronor i nytt riskkapital. Den enskilt största investeraren i emissionen är Hennes & Mauritz vd, Karl-Johan Persson, som går in med 25 miljoner kronor.

Att riskkapitalister gillar matkasseföretag på nätet vet vi sedan tidigare. Redan 2011 tillförde Verdane Capital 20 miljoner kronor till MatHems kassa, och förra sommaren var samma riskkapitalfond med och stoppade in ytterligare 60 miljoner kronor. Nu är det dags igen när MatHem tar in över 50 miljoner kronor.
Tomas Kull– Kapitaltillskottet kommer ta oss till lönsamhet. Vårt attraktiva sortiment och konkurrenskraftiga priser medför lägre marginaler, men vi närmar oss med stormsteg den omsättning som krävs för break-even. Det är kul att vara marknadsledande i en marknad med så stor potential. Över 20 procent av befolkningen i Sverige vill enligt undersökningar börja handla mat på nätet vilket skulle innebär en potentiell marknad på över 50 miljarder kronor om året, säger Tomas Kull, vd i MatHem.
Sedan tidigare är riskkapitalfonden Verdane Capital huvudägare i MatHem och efter den aktuella nyemissionen kommer Verdane att äga 58 procent i bolaget. Karolin och Tomas Kull äger 23 procent och H&M:s vd Karl-Johan Persson som går in med 25 miljoner, genom sitt privata investeringsbolag Philian Invest, äger nu 7 procent. Utöver det finns en del mindre aktieägare.
– MatHem har de sista åren levererat en fantastisk tillväxt. Vi tror framförallt att det beror på att nio av tio av våra existerande kunder rekommenderar sina vänner att handla hos MatHem. Kunderna tycker om oss för att vi erbjuder ett stort och fräscht sortiment, konkurrenskraftiga priser och en hög servicegrad med hemleverans av mat redan nästa dag, säger Staffan Mörndal från Verdane Capital.

Inga konkurrenter

I dag är de stora aktörerna MatHem samt Coop Online när det gäller kompletta livsmedelsbutiker på nätet och Linas matkasse när det gäller färdiga matkassar. Men Thomas Kull vill inte riktigt kalla dem för konkurrenter.
– Vi ser inte de andra aktörerna som direkta konkurrenter då vi alla försöker ändra inköpsbeteendet hos konsumenterna för att de ska handla sin mat på nätet, säger Tomas Kull.
Det nya kapitaltillskottet kommer man att använda till marknadsföring, effektiviseringsinvesteringar och nyanställningar med avsikten att ytterligare förbättra tjänsten och öka kundnyttan.
– Det som kunderna efterfrågar är användarvänlighet, attraktivt sortiment och hög service. Det ska vara lätt att handla mat oavsett om du använder dator eller mobil, där kunden enkelt kan få inspirerande recept och snabbt hitta alla de produkter man vill köpa. Vi kommer nu utöka våra leveranstider, utöka vårt sortiment och införa en tydlig hållbarhetsgaranti samt fortsätta hålla en tät dialog med våra kunder för det är så vi utvecklas på bästa sätt, säger Tomas Kull.
MatHem beräknas omsätta 250 miljoner kronor under 2013 och ha över 200 anställda.


Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Annons
Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Bättre än Black Friday och Cyber Monday kombinerat.

Annons
Annons
IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

300 personer påverkas.

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Var tredje produkt är dyrare.

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

Fortsatt negativt dock.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Ger sig in i konkurrensen.

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Försäljningen ökade med 36 procent.

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder:

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder: "Snabb tillväxt"

"Finland var särskilt tillfredsställande".

Annons
Annons
TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

Ny anläggning ger resultat.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta