Annons

Matkasseföretag växer trots den tuffa konkurrensen

Matkasseföretag växer trots den tuffa konkurrensen

2012-12-05 09:54

Handeln med mat på nätet fortsätter visa stark tillväxt. En av de ledande aktörerna för mat på nätet, MatHem.se, visar en omsättningsökning på över 100 procent jämfört med föregående år och utvecklingen är fortsatt stark.

Mat på nätet i Sverige är uppdelat i två segment. Rena så kallade matkasseföretag där man beställer ingredienser och recept för ett antal middagar. En marknad som beräknas omsätta 800 miljoner kronor under 2012.

Det ledande företaget på den marknaden är Linas matkasse med en omsättning på 311 miljoner kronor för räkenskapsåret 2011/2012. Nästan en fördubbling jämfört med föregående år, trots det gjorde man en förlust på 8 miljoner kronor i fjol.

Förlustsiffrorna beror enligt dem själva på investeringar och låg i linje med deras förväntningar och strategier. Nu exporterar Linas Matkasse sitt koncept till Tyskland och Storbritannien, och under 2012 räknar man med att visa lönsamhet igen.

I segmentet matbutiker på nätet är MatHem.se, med en årsomsättning som snabbt närmar sig 200 miljoner kronor, det ledande företaget. Därefter följer Cooponline, som liksom MatHem.se finns i Stockholmsområdet, Göteborgomsrådet samt Skåne.

MatHem.se säger sig under året genomfört en rad större aktiviteter som bidragit till den höga tillväxttakten. Bland annat har man gjort en stor prissänkning, skapat ett eget plocklager i Stockholm och lanserat en Delikatessbutik för Stockholmskunderna.

Nyanställer för att möta efterfrågan

Man har även lanserat virtuella butiker på Centralstationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö samt på Östermalms tunnelbanestation där kunder kunde handla via mobilen. Något som resulterade i att man belönades med Guldmobilen för Årets mobilinitiativ.
– Vi ser nu effekten av allt det arbete vi gjort i våra fina försäljningssiffror. Det största beviset är alla de kunder som hör av sig och är så nöjda med vår service, säger grundaren Tomas Kull.
MatHem.se omsatte under september månad 12 miljoner kronor för att fortsätta att öka till 15 miljoner kronor i oktober. I november fortsätter tillväxten och under månadens sista vecka sålde man varor för 4,5 miljoner, en ökning med 22 procent från föregående vecka.

För att möta den ökande efterfrågan anställer man i hög takt och bara under den senaste veckan har 20 nya plockare och 5 nya chaufförer anställts. Antalet personer som MatHem.se nu sysselsätter närmar sig 200 personer.
– Nu tar det ordentligt fart med otrolig tillväxt inför julhandeln, säger MatHems grundare Tomas Kull. Vår personal gör ett otroligt jobb och vi är glada över att kunna anställa allt fler när andra företag måste säga upp personal. Roligast är dock att alla våra kunder är så nöjda med vår service och rekommenderar sina vänner att prova, säger Tomas Kull.


Källa: Press (1, 2), DI

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Annons
Vestager ska granska Amazon - stor utredning väntas

Vestager ska granska Amazon - stor utredning väntas

Ryktas bli officiellt i dagarna.

Annons
Annons
Schibsted:

Schibsted: "Blocket fortsätter att växa"

Nya siffror från Schibsted.

Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Klart för byggstart.

Bambubolaget ska dubbla i år - spår 120 miljoner

Bambubolaget ska dubbla i år - spår 120 miljoner

Tripplade i fjol.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Konsolidering inom webbhosting.

Klarna-utmanaren i sitt

Klarna-utmanaren i sitt "största samarbete någonsin"

"En enorm aktör".

Svensk-grundade Junkyard säljs till Norge

Svensk-grundade Junkyard säljs till Norge

"E-handelskompetensen blir en perfekt match".

Annons
Annons
Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Höga hyror och e-handel.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta