Mat.se växlar upp tempot med Skåneleveranser

Matbutiken på nätet fortsätter att expandera och öppnar i regionen runt Malmö och Helsingborg. De första leveranserna beräknas gå ut i januari 2016.

Det händer en hel del kring mat på nätet just nu och tillväxten för matbutiker på nätet är fortsatt stark. Under årets första kvartal ökade försäljningen med 65 procent enligt rapporten, D-food Index.

För Mat.se var tillväxten ännu bättre, 106 procent under samma period. Nätbutiken som erbjuder hemleverans finns idag i Göteborg och Stockholm, men nu är det dags för ytterligare expansion.

Annons

100-tals arbetstillfällen

Nästa steg i satsningen blir att öppna i regionen runt Malmö och Helsingborg och e-handlaren har tecknat ett hyresavtalet för en cirka 4 000 kvadratmeter stor lagerlokal som ligger strax norr om Malmö.

Lagret kommer under hösten att byggas om för att passa verksamheten och de första leveranserna beräknas gå ut i januari 2016. På sikt räknar man med att etableringen kommer att generera 100-tals nya arbetstillfällen i regionen.

– Marknaden växer snabbt och vi har bevisat att affärsmodellen håller. Försäljningen i Göteborgsregionen visar positivt resultat exklusive marknadsföringskostnader. Vi ser det som ett naturligt steg i vår utveckling att börja leverera i Malmö- och Helsingborgsregionen, säger Måns Danielson, VD på Matse AB.

Annons