Matsmart breddar sortimentet – böcker i senaste utskicket

Matsmart har tidigare spontanbreddat matutbudet med apoteksvaror och djurtillbehör - nu har turen kommit till böcker.

Matsmarts koncept med att sälja matvaror till nedsatta priser verkar gå hem hos svenskarna. Förra året ökade bolaget med nästan tusen procent, även om lönsamheten ännu inte uppenbarat sig. Frågan är om ett försiktigt breddande av sortimentet kan hjälpa till på den fronten.

I sitt senaste nyhetsbrev listar Matsmart under rubriken “Nyhet” ett antal boktitlar som alla säljs till 64 procents rabatt. Inga andra varor tas upp i brevet. 

Annons

- Vi tycker att böcker är en trevlig sak över sommaren och tänker att de här titlarna kan vara intressanta även om de kom förra året, säger Karl Andersson, VD Matsmart.

"Vårt huvudfokus är mat"

Enligt Karl Andersson betyder inte utskicket att Matsmart framöver kommer att satsa extra på nya kategorier, så som böcker. Det handlar helt enkelt om att företaget kommit över ett tillfälligt parti och tänkt att böcker skulle passa in i företagets koncept.

Karl Andersson jämför med att en traditionell mataffär ofta säljer till exempel böcker, och berättar att Matsmart även tidigare fyllt på sortimentet tillfälligt med till exempel hundtillbehör och apoteksvaror som linsvätska och blodtrycksmätare.

- Men vårt huvudfokus kommer alltid att vara mat och att minska matsvinnet, säger Karl Andersson.

Annons