Matsmart till nya marknader – han blir ny teknikchef

Lämnar Proffsmagasinet för toppjobb hos e-handlaren.

Under sitt senaste verksamhetsår omsatte Matsmart 159 miljoner kronor, och kunde samtidigt visa upp en stark tillväxt från året före. Företag som växer snabbt måste förstås ofta fylla på med mer personal, och nu meddelar e-handlaren att företaget har anställt en ny CTO.

LÄS ÄVEN: Matsmart nära 160 miljoner efter ökning på 130 procent

Annons

Trivs som bäst i e-handeln

Han heter Andreas Kardell och kommer närmast från Proffsmagasinet, där han bland annat ska ha varit ledande i arbetet med att implementera ett nytt affärssystem och en ny e-handelsplattform.

- De senaste fem åren har mitt fokus legat på e-handel och det är där jag trivs som bäst, säger Andreas Kardell om sin nya tjänst.

På sitt nya jobb kommer Andreas Kardell att tillsammans med medarbetare ta fram en ny plattform åt Matsmart.

- Fokus kommer också att ligga på det strategiska arbetet och se till att systemen bidrar till Matsmarts planer för expansion till nya länder och marknader, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Den närmsta tiden kommer Matsmarts nya teknikchef att fokusera på att dels göra Matsmarts sajt bättre anpassad för mobilen, och dels arbeta för att göra företagets erbjudande till kunderna mer personaliserat.

Har 18 års erfarenhet av IT

Från Matsmarts sida är man säker på att Andreas Kardell är precis den som företaget behöver för att lyckas med sina kommande satsningar.

- Andreas har arbetat med IT i 18 år och har gedigen erfarenhet av e-handel och systemen vi använder. Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Andreas och gör den här satsningen för att nå nästa nivå, säger Karl Andersson, vd, Matsmart.

Andreas Kardell tillträder sin tjänst hos Matsmart den 1 september.

Annons

Annons