Med försäljning på 1 miljard ska Boozt nu gå med vinst

2015 kan bli ett bra år för Boozt. Förutom att bolaget räknar med att sälja för över 1 miljard kronor, ska man nu även gå med vinst.

Boozt har under de senaste åren haft fullt fokus på tillväxt och att plocka marknadsandelar i Norden. Något som gjort att bolaget, som under förra året omsatte 668 miljoner kronor, visat röda siffror sedan starten 2007.

Totalt ska man enligt Di digital gjort en förlust på runt 300 miljoner under de senaste åtta åren, men det har inte saknats kapital då Boozt lyckats locka till sig en hel del riskkapital. Inte minst i somras då man totalt plockade in 250 miljoner kronor från en rad olika investerare.

Annons

Bland annat från Verdane Capital som numera även är bolagets näst största ägare. Och enligt Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital, är det nu dags för Boozt att gå med vinst, och spränga miljardvallen.

– Under årets första åtta månader omsatte vi drygt 600 miljoner kronor och då är fjärde kvartalet vår bästa period. Dessutom känner jag mig säker på att vi kommer gå med vinst, säger Staffan Mörndal i en intervju med Di digital.

Börsnotering inom ett par år

Att Boozt kommer att gå med vinst under 2015 beror på att man dragit ner på marknadsföring och inte längre är lika inriktade på tillväxt då man nu lyckats bygga upp en bred kundbas. Att det är så svårt att nå lönsamhet när det gäller mode på nätet beror enligt Staffan Mörndal delvis på att det krävs stora volymer.

– Zalando nådde ju lönsamhet först under förra året, efter många miljarder i förlust. Nelly pendlar väl kring nollan och danska Stylepit har stora problem. Det går att nå bra resultat, men man måste vara ganska stor. De små köps upp eller läggs ned.

Förutom Verdane Capital räknas danska riskkapitalbolaget Sunstone och skotillverkaren Ecco in bland de stora ägarna i Boozt. Och att de vill tjäna en slant på sina investeringar är ingen långväga gissning, något man hoppas göra vid en börsnotering.

– Verdane hoppas på en börsnotering inom ett par år, säger Staffan Mörndal till Di digital.

Annons