Modesmällen: Michael Kors köper upp Jimmy Choo

9,6 miljarder i potten när två av modevärldens mest kända märken får samma ägare.

Modemärket Michael Kors köper upp skotillverkaren Jimmy Choo. Det står klart efter att parterna skickat ut ett pressmeddelande om saken under morgonen.

896 miljoner brittiska pund, eller 9,6 miljarder kronor, uppges slutsumman att landa på, vilket motsvarar 230 pence per aktie. Enligt Michael Kors är bedömningen att förvärvet kommer att bidra med ekonomiskt värde och därmed kommer att förbättra det långsiktiga aktieägarvärdet i bolaget.

Annons

- Jimmy Choo är ett framstående modehus inom lyxvaror som erbjuder distinkta skor, handväskor och andra tillbehör. Vi beundrar den glamorösa stilen och trendiga naturen hos Jimmy Choo-design. Vi ser fram emot att välkomna Jimmy Choo till vårt lyxvarukoncern, säger Michael Kors, som är kreativitetschef för företaget med samma namn, i ett pressmeddelande.

Bägge företagen har sedan tidigare egna nätbutiker och Michael Kors har dessutom en sida som är anpassad efter svensk valuta, medan den som vill handla från Jimmy Choo får nöja sig med den internationella e-handeln.

Förvärvet väntas att gå igenom under det fjärde kvartalet av 2017.

Annons