Middagsfrid gör en rockad på viktiga nyckelpositioner

Middagsfrid får en ny vd och en ny marknadschef. Företagets grundare, Kicki och Victor Theander väljer därmed att kliva åt sidan och lämna plats för nya förmågor som nu tillträder viktiga nyckelpositioner i bolaget. Båda kommer dock att jobba vidare med bland annat affärsutveckling.

Middagsfrid.se var en av de första som började med hemleveranser av färdigplanerade matkassar med tillhörande recept. Företaget, som våren 2014 tog över matkasseleveranserna från Kocken och jag, är inte bara är stora i Sverige, utan har även prisats i Tyskland och blivit allt mer poppis i Belgien.

Nu har man utsedd en ny vd. 2012 lämnade Kicki Theander, medgrundare av Middagsfrid, över vd-stolen till sin kompanjon och medgrundare Victor Theander. Nu hoppar han ur stolen och ger plats åt Angelique von Gegerfelt.

Annons

Angelique har varit i bolaget sedan 2009 och har under de senaste åren innehaft positionerna kundservicechef, försäljningschef, CTO, marknadschef och vice vd.

– Vi behöver högsta möjliga kompetens på våra viktigaste positioner och det är viktigt att vi som grundare vet när det är dags att lämna dessa positioner åt andra som är duktigare än vi på dessa områden och att Kicki och jag ägnar oss åt det som vi är bäst på, säger Victor Theander.

Jämställd ledningsgrupp

Bolaget har även utsett en ny marknads- och försäljningschef i Martina Nyman som sedan en tid arbetat deltid i bolaget. Hon har en bakgrund som bland annat marknadschef för Weleda och har mångårig erfarenhet av strategisk och operativ marknadsföring, med särskild tonvikt på varumärkesbyggande och säljdrivande marknadskommunikation.

Man meddelar även att Benny Hagbert, ekonomichef sedan 2013, även blir kundservicechef och att Christoffer Thiel behåller sin position som produktionschef.

Kicki och Victor Theander som nu främst kommer att jobba med affärsutveckling, övergripande strategier och opinionsbildning känner sig nöjda med den nya ledningsgruppen.

– Det är extra roligt att vi nu också har en helt jämställd ledningsgrupp med lika många kvinnor som män, säger Kicki Theander.

Källa: Press

Annons
Annons