Middagsfrid hämtar sin nya VD från Hemglass

"Får i den här verksamheten vara med och bidra till att människor äter bättre".

Hemglass VD Mikael Sahlsten breddar sin kompetens till en ny avdelning inom livsmedelsindustrin på nätet. Han har nämligen fått nytt jobb som VD för matkassepionjären Middagsfrid, där han välkomnas med öppna armar av grundaren Kicki Theander. 

- Det är mycket glädjande att Mikael tackat ja till VD-rollen på Middagsfrid. Jag ser det som en perfekt match mellan vad Mikael kan erbjuda oss i form av kompetens och styrkor och vad Mikael själv har för ambitioner i sitt nästa karriärsteg, säger hon ett pressmeddelande. 

Annons

Utöver att Mikael Sahlsten alltså tar nästa steg i karriären får han enligt Kicki Theander nu även nöjet att sälja nyttigare produkter. 

- Dessutom får Mikael i den här verksamheten vara med och bidra till att få människor att äta bättre, vilket också blir något nytt, säger hon i pressmeddelandet.

Målet: Långsiktig och lönsam tillväxt

Utöver Hemglass har Mikael Sahlsten tidigare arbetat för livsmedelsjätten Nestlé. På Hemglass ska han ha åstadkommit både en kraftigt ökad lönsamhet och en skjuts för företagets digitalisering. Mikael Sahlsten har också varit VD för Hjem-IS, det vill säga Hemglass i Norge, där han bidrog till både ökad omsättning och lönsamhet.

Nu säger han sig se fram emot att göra Middagsfrid “än mer framgångsrikt i den hårdnande konkurrensen”.

- Jag ser potentialen i bolaget och varumärket och ser fram emot att få vidareutveckla kunderbjudandet, varumärket och organisationen med målet att nå långsiktig lönsam tillväxt, säger Mikael Sahlsten.

Rekryteringen innbär att Mikael Sahlsten tar över efter den förra VD:n Angelique von Gegerfelt. Han börjar på sitt nya jobb den 29 maj 2017.

Annons