Middagsfrids påskkasse ger kunderna en charkfri helg

Efter lyckade satsningar på julkasse och nyårskasse fortsätter Middagsfrid konceptet med en påskkasse.

För att ge sina kunder en lugn påsk utan onödigt jobb med planering har Middagsfrid satt ihop en särskild påskkasse som ska innehålla råvaror och recept till en samling lättlagade rätter för 6-8 personer.

- Vi fortsätter att arbeta för vår vision om ett bättre mat-Sverige och det är vansinnigt roligt att få bidra även till lyckade mathelger för våra kunder. Vi har märkt att det är oerhört uppskattat, säger Martina Nyman, marknads- och menyplaneringschef på Middagsfrid.

Annons

Middagsfrid, som blivit omnämnda i The New York Times som det första företaget i sin genre, berättade i vintras att alla företagets matkassar inte längre skulle innehålla några charkprodukter. Detta efter att världshälsoorgansiationen, WHO, larmat om att charkkonsumtion kunde leda till cancer.

"Ett företag som lever som vi lär"

Några månader in i det nya upplägget kan matkasseföretaget konstatera att den charkfria modellen har tagits väl emot av kunderna.

- Vi hade visserligen väldigt lite chark redan innan, så omställningen blev inte stor för våra kunder. Men jag tror att många gillade själva ställningstagandet, särskilt när det ju kom så tydligt i anslutning till WHO-larmet. Tror att många fick sin bild bekräftad av att vi är ett företag som lever som vi lär och att detta därför verkligen uppskattades, säger Martina Nyman.

Påskpåsen, som finns att köpa till och med den 13 mars, innehåller bland annat lammstek, västerbottenpaj och sill, utöver de mer eller mindre självklara äggen. Även köttbullar ingår, men ingenting från charkdisken.

- Beträffande chark till påsken, så hittar du inga prinskorvar i kassen, så är det. Och köttbullarna rullar man själv, så inga onödiga tillsatser, säger Martina Nyman.

Annons