Miinto plockar in nya miljoner och siktar på lönsamhet i år

Mediekoncernen RTL investerar tiotals miljoner i Miinto efter att modemarknadsplatsen vidtagit åtgärder för att spara pengar.

Miinto grundades 2009 med ambitionen att samla produkter från små butiker för att på så vis hjälpa dem att konkurrera med de stora kedjorna på nätet. Företaget har sidor i Danmark, Norge, Sverige och Nederländerna.

Nu har bolaget räknat ihop siffrorna för 2015 och kan presentera en omsättningsökning inom klädförsäljningen på 13 procent. Samtidigt levererar Miinto ett resultat på minus 2,2 miljoner danska kronor, vilket minustecknet till trots ska vara det bästa resultatet på fyra år.

Annons

- Jag är mycket nöjd med Miintos framsteg. Det har varit viktigt för oss att tillväxten är sund och att vår verksamhet genererar mot framtida tillväxt. Det ger en stark grund att bygga vidare på 2016, säger Konrad Kierklo, VD och grundare av Miinto.

Ska ge utrymme för fortsatt tillväxt

Sedan 2013 har Miinto arbetat med att minska kostnaderna genom att bland annat lämna Spanien, som sågs som en olönsam marknad. Nu har det positiva bokslutet för 2015 fått upp ögonen hos mediekoncernen RTL som nu går in med mer pengar i modeföretaget. Enligt Miinto handlar det om “tiotals miljoner” som RTL investerar i Miinto, vilket innebär att RTL går från att äga en andel i Miintos holländska verksamhet till att bli investerare på gruppnivå.

- Tillsammans har vi haft Miinto.nl på kartan de senaste fyra åren. Med övergång till en mer centraliserad organisation, är det ett logiskt att utveckla aktieägarstrukturen i takt med den operativa strukturen. Detta gör det möjligt för oss att arbeta mer kostnadseffektivt och ge Miinto ännu större utrymme för tillväxtpotential på lång sikt, säger Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures.

Förra året ökade antalet beställningar som Miinto levererade till sina anslutna butiker till 550 000 från 489 000 år 2014. Nu har Konrad Kierklo höga förväntningar på 2016.

- Vi förväntar att den organiska tillväxten kommer fortsätter tvärs över alla marknader och att vi kommer att skörda fler frukter från de investeringar vi har gjort. Det innebär också att vi förväntar oss ett positivt resultat för 2016 och att Miinto kommer att stärka sin position på marknaden, avslutar han.

Annons