Mikael Olander blir ny vd för Bygghemma.se

CDON Groups tidigare vd och koncernchef Mikael Olander blir ny vd för Bygghemma. Detta är i våra ögon en minst sagt intressant utveckling. Speciellt med tanke på de storslagna planer som Bygghemma nyligen berättat om och deras samarbete med XL-Bygg.

Mikael Olander säger följande om marknaden för byggvaror på nätet:

– Jag ser inga hinder för att e-handeln med byggvaror ska följa samma utveckling som böcker, mode och cd-skivor. Suget efter byggvaror är stort. Bygghemma.se har rätt produkter, bra leverantörer och marknaden är mogen för e-handel. Jag är övertygad om att det här är en bransch som kommer att mångdubbla sin försäljning på bara några år.

Annons

Patrik Rees som igår berättade om företagets expansionsplaner och samtidigt klargjorde att han inte vill fortsätta som vd säger följande om Mikael:

– Mikael har stor erfarenhet av e-handel, snabb expansion och internationalisering. Vi ser honom som den absolut mest lämpade perosonen att leda Bygghemma.se genom den resa vi har framför oss.

Bygghemma omsatte förra året ungefär 200 miljoner och vann Årets komet på Retail Awards 2011. Just nu skall bolaget stå i startgroparna för att bredda sortimentet med fler leverantörer och tjänster. Sedan har de planen att expandera till alla nordiska länder, med start i Norge i slutet av detta år. Mikael verkar vara laddad för detta och ser fram emot de utmaningar som han står inför:

– Den fas som Bygghemma.se befinner sig i just nu är väldigt spännande och jag ser fram emot att få vara med på tillväxtresan. På Bygghemma.se finns mycket kunnig personal som kan byggbranschen. Min utmaning blir att hålla ihop företaget i en expansiv tillväxtfas. Det handlar om allt från marknadsföring till inköp, personal och kundtjänst. Här har jag lärt mig mycket genom åren och tar med mig den erfaranheten in i bolag, säger Mikael.

Vi önskar Mikael Olander lycka till. Som vi skrev i vårt nyhetsbrev, tidigare idag, är det en intressant resa bolaget står inför med en snabb expansion, samarbete med hundra butiker och nu en kunnig e-handlare bakom spakarna. Det ska bli kul att se om Mikael kan hålla allt i schack under resans gång. Han har dock erfarenheten med sig ifrån CDON, då de gick ifrån några miljoner till 3 miljarder i omsättning.

 

Källa: press

Annons
Annons