Annons

Miljardaffär i iDeal of Sweden - säljer 60 procent Joachim Lindström, Filip Ummer och Patrik Hedelin

Miljardaffär i iDeal of Sweden - säljer 60 procent

2019-06-11 07:00

Från 40 miljoner till en miljard på tre år.

Är man det minsta intresserad av e-handel så har man förmodligen hört talas om företaget iDeal of Sweden, som har ökat sin försäljning kraftigt under de senaste åren. Förra året kom bolaget upp i en omsättning på omkring 400 miljoner kronor och i år är siktet inställt på att nå miljarden.

LÄS ÄVEN: iDeal of Sweden byter plattform - lokala sajter i 30 länder

För att lyckas nå miljardmålet har företaget, som säljer mobilaccessoarer, nu bestämt sig för att ta in en ny delägare. Nu säljer nämligen grundarna Filip Ummer och Joachim Lindström, tillsammans med investmentbolaget eEquity, 60 procent av företaget till riskkapitalbolaget Altor.

- Vi är mycket glada över att ha gjort klart med Altor som en ny strategisk partner på ägarsidan för att möjliggöra våra globala expansionsplaner med fortsatt mycket snabb tillväxt under de närmaste fem åren. Vi är mycket imponerade av Altors team och investeringen innebär att vi får in en finansiellt mycket stark partner utöver den kompetens och erfarenhet som de medför, vilket i kombination var avgörande i beslutet från vår sida, säger Joachim Lindström i ett pressmeddelande.

"Stolta över den utveckling vi haft"

Beskedet innebär att eEquity, som i första hand riktar in sig på bolag i storleksordningen 50 till 200 miljoner i omsättning, tillsammans med grundarparet behåller en andel på 40 procent av bolaget.

- Vi är mycket tacksamma över att kunna fortsätta det framgångsrika partnerskapet med eEquity som återinvesterar i bolaget tillsammans med oss grundare där vi tillsammans med Altor får en bra mix av kompetens och finansiell stabilitet. Vi är stolta över den utveckling som vi har haft under de senaste åren där vi samtidigt som vi har lyckats växa snabbt med hög lönsamhet parallellt har investerat mycket i IT, logistik och byggt en fantastisk organisation som idag består av över 100 anställda.

Patrik Hedelin, partner på eEquity, är imponerad över den tillväxt som iDeal of Sweden visat upp de senaste åren. När hans bolag kom med på resan var IDeal of Sweden ett bolag med en omsättning på 40 miljoner och en handfull anställda i hemstaden Norrköping.

Annons
Annons

Samarbetar med NA-KD

Försäljningssumman är inte offentliggjord, men enligt Patrik Hedelin är försäljningen att se som en "miljardaffär". Han berättar att eEquity i samband med försäljningen får en avkastning som är tio gånger större än den summa som bolaget först gick in med.

- Vi diskuterar ofta enkelhet, skalbarhet och automation med våra entreprenörer där vi hjälper till att rulla ut flera produktbolag globalt, vilket är väldigt roligt att se resultatet av. Vi är väldigt glada för att grundarna kom till oss för att de sökte efter vår kompetens och såg värdet i att aktivt kunna arbeta med de andra bolagen inom portföljen där bland andra iDeal och NA-KD har haft ett mycket aktivt samarbete, säger han i en kommentar.

Patrik Hedelin passar också på att bekräfta att eEquity, som utöver iDeal of Sweden och NA-KD har investerat i en rad e-handelsbolag som Footway och Kids Brand Store, har en ny miljardfond på plats. 

LÄS ÄVEN: eEquity ska dubbla sitt kapital med ny miljardfond

Johanna Allhorn

Chefredaktör

Annons
Campadre öppnar pop-up

Campadre öppnar pop-up

Går från online till offline.

Annons
Annons
De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

Inte första gången.

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

Satsar på e-handeln.

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

Men resultatet sjönk.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Betala med ansiktet.

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

"Titulera sig truckninja istället för truckförare".

Annons
Annons
E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

17 år i branschen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Colourpicture Europe AB söker:

E-commerce Manager

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Jewelrybox.se söker:

E-commerce Ninja

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta