Miljardbolag prisas för ny innovativ e-handelslåda

Ska förenkla returerna.

DS Smith Group är en multinationell förpackningskoncern som omsätter runt 55 miljarder kronor. Det svenska koncernbolaget rapporterar nu att man vunnit ett fint pris för en av sina kartonger, kallad “2Way e-commerce”.

- DS Smith Sverige har tilldelats en ScanStar för 2Way, en ny förpackningslösning till e-handeln. 2Way underlättar hantering och gör e-handeln precis så enkel som det var tänkt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

"Lådan vänds ut-och-in"

Vad är det då för spännande med förpackningen i fråga? Enligt DS Smith ska den göra e-handeln mycket smidig med hjälp av en design, framtagen av David Engelbrektsson, som kan vändas ut-och-in av kunden.

- Ett plant ark viks enkelt till en stadig låda. Självlåsande - utan tejp eller klammer. Med tryck även på insidan. Vill kunden returnera vänds lådan ut-och-in. Returadressen är redan på plats. 2Way är en snabb, resurssnål och miljövänlig lösning, förklarar DS Smith funktionen.

ScanStar är en nordisk emballage-konferens som funnits sedan 1969 och årets priser kommer att delas ut på FoodTech-mässan i Herning i november i år. Vinnarna går vad vi förstår vidare till en internationell WorldStar-tävling.

- Denna smarta tvåvägs-förpackningslösning är för försändelser och returer i e-handeln. Den smarta wellpappstrukturen kan vikas åt båda hållen utan problem. Förpackningen kan dock ha en liten bild med vikningsinstruktioner. Den visar stor potential för presentförpackningar och branding, skriver den nordiska juryn som utsett vinnarna.

Annons