Miljardbolaget får ny global chef och e-handelsavdelning

Ska bli ledande inom omnikanal.

Det danska miljardbolaget Pandora har anställt Karl Walsh som global e-handelschef. Det danska smyckesföretaget omsätter nära 23 miljarder danska kronor via sina fysiska butiker och sin e-handel.

LÄS ÄVEN: Smyckesföretaget Pandora ökade försäljningen med 12%

Annons

Även om Pandora redan har e-handel på flera marknader så har man inte anammat kanalen till fullo. Det ska nu ändras med en ny global e-handelsdivision, som ska ledas av den nyligen tillsatta Karl Walsh. Han kommer närmast kommer ifrån Boston Cosulting Group, där han också var e-handelschef.

- Rekryteringen av Karl Walsh är en del av en mindre omorganisation, där global e-handel etableras som ett nytt självständigt område - med både kommersiell och teknisk kompetens, säger Pandora i ett pressmeddelande.

E-handeln växte med 61 procent

Omsättningen från företagets nätbutiker växte under 2017 med hela 61 procent. Dock utgör näthandeln i dagsläget endast 7 procent av den totala omsättningen, vilket sägs vara mindre än deras konkurrenter.

- Rekryteringen är en del av Pandoras fokus på att bli ledande inom omnikanalhandeln. Det är i sin tur är en del av 2022-strategin, som presenterades på kapitalmarknadsdagen i januari, skriver Pandora.

Karl Walsh kommer att rapportera direkt till företagets vd Anders Colding Friis.

Annons