Miljardbolaget intar nästa land med sin e-handel

Efter en lyckad lansering i Danmark tar man nätbutiken till Norge.

Boxon med säte i Helsingborg erbjuder en mängd olika förspackningslösningar till företag. Sedan 2014 har man insett e-handelns potential och sakta men säkert expanderat på nätet.

Under 2016 uppgraderade företaget sin nätbutik med ny funktionalitet och samtidigt gick bolaget in i Danmark med e-handeln. I november förra året lanserade företaget även sin första nischade e-handelssajt, Ehandelspase.se.

Annons

Emballagehuset på nätet

Nu tar miljardbolaget nästa steg på resan och väljer att öppna upp e-handeln i Norge. BoxonDirect.no blir adressen med sloganen “Emballasjehuset på nettet!”.

- Boxondirect.no är vår nya webshop. Här kan kunden gå in och söka i ett av marknadens största sortiment av emballage, något som kan öppna för nya möjligheter, säger Jens Christoffersen, chef för Boxon i Norge.

"Fler länder är på gång"

Fredrik Lethin, e-handelschef på Boxon, som i november berättade om bolagets nya nischade sajt, har följande kommentar kring Norge-lanseringen:

- Med ett nordiskt perspektiv stärker vi vårt varumärke samt erbjudande till våra kunder. Liknande sortiment och erbjudanden finns i alla ländernas webshopar, säger han.

Vad är skillnaden mellan den svenska shoppen och den norska?

- Skillnaden mellan Norge och Sverige är marginell. Den norska sajten har ett antal unika norska artiklar som bara säljs där, kopplat till den norska marknadens behov, i övrigt är det väldigt mycket samma look and feel. Vi har anställt en norsk innesäljare lokalt i Helsingborg och försöker att drifta hela webbsatsningen från Helsingborg och fler länder är på gång, säger Fredrik Lethin.

Fredrik berättar även att de lyckats koppla befintliga kunders villkor i deras affärssystem till nätbutiken, vilket gjort att de idag har en webbshop som är "väldigt kundanpassad och flexibel". Befintliga kunder ska alltså få upp sina kundunika produkter samt se sina avtalspriser.

Annons
Annons