Miljardbolaget skickar sina boxar till danska nätkunder

Boxon har blivit varma i kläderna gällande sin e-handel och expanderar nu utomlands, på nätet.

I går skrev vi en artikel om utlandstrenden och svenska e-handlares sug efter att börja sälja över gränsen. Dagen efter möts vi av att den mindre e-handlaren Presenteriet öppnar EU-handel och nu meddelar emballagebolaget Boxon att de tar steget till Danmark.

Boxon lanserade sin e-handel BoxonDirect.se i slutet av 2014 och adderades därmed en ny försäljningskanal till sin befintliga verksamhet. Under våren 2016 uppgraderade man även nätbutiken med bättre funktionalitet.

Annons

- E-handelsbranschen växer och för oss handlar det om att fortsätta utvecklas i takt med den, sade Anders Yllfors, VD på Boxon Group.

Efterfrågan på e-handel ökar

Lite över ett och ett halvt år sedan starten är man nu redo att expandera e-handeln över gränsen. Första land på utlandsresan blir Danmark.

- Det finns en stor potential för Boxon Direct både i Sverige och Danmark, och vi ser att efterfrågan på att göra enkla beställningar smidigt och online ökar, säger Fredrik Lethin, e-handelsansvarig på Boxon.

Boxon Group omsätter strax över miljarden och finns redan i Danmark men via mer traditionella kanaler.

Den danska nätbutiken ska nu erbjuda ungefär samma sortiment som den svenska och tanken är förstås också att utnyttja shoppen för att bättre exponera sina varor.

- Målet är att det ska vara enkelt att göra affärer med oss, och att det kan göras när det passar kunden. Webshopen blir en bra kanal för att visa upp vårt breda sortiment, säger Per René Gotfredsen, administrerande direktör för Boxon i Danmark.

Annons