Miljardjättarna går ihop på sin resa mot Europas betaltopp

"En idealisk språngbräda".

Betalleverantören Nets, som bland annat äger Dibs, är en av de större aktörerna inom nordiska e-handelsbetalningar. Nu meddelar företaget att det ämnar att gå samman med den tyska betaljätten Concardis Payments Group.

Företagen, som enligt Reuters kommer att ha en gemensam omsättning på 1,3 miljarder euro - drygt 13 miljarder svenska kronor - tänker sig att sammanslagningen ska leda till en starkare position på Europas betalmarknad.

Annons

- Tyskland har stor tillväxtpotential både på grund av marknadens storlek, den starka konsumtionen och att tre av fyra betalningar fortfarande görs med kontanter. Samgåendet med Concardis Group etablerar oss i den tysktalande delen av Europa, som förutom den starka tillväxten är ett område som blir en idealisk språngbräda till övriga Europa, säger Bo Nilsson, vd för Nets, i ett pressmeddelande.

"Ska ta fram toppmoderna tjänster"

Även hos Concardis ser man stora fördelar med sammanslagningen, som väntas ge ett bredare utbud av bland annat e-handelstjänster till de båda bolagens kunder. För Concardis del innebär dessutom affären att företaget kommer närmare Norden, samtidigt som Nets för sin del alltså får en väg till Europas tysktalande marknader.

- Genom att kombinera vår produktkunskap och tekniska möjligheter kan vi ännu snabbare komma ut med toppmoderna och användarvänliga tjänster till kunderna, vilket understryker vår gemensamma ambition vad gäller innovation, säger Robert Hoffmann, vd för Concardis Group.

Sammanslagningen sker rent konkret genom att de båda bolagen gör ett utbyte av aktier. I samband med det blir Concardis Group en del av Nets och Concardis aktieägare får då aktier i det nya bolaget. Bo Nilsson kommer att vara kvar som vd för Nets och Robert Hoffman fortsätter som ansvarig för Concardis Group - ett upplägg som innebär att han kommer att rapportera till Bo Nilsson.

Annons