Miljardsatsning på nytt logistikcenter utanför Örebro

Fastighetsbolaget Catena gör efter sin e-handelssatsning i Ängelholm en ny storsatsning i Örebro.

Catena är i full färd med bygget av den första etappen på det nya e-handelsklustret i Norra Varalöv utanför Ängelholm. Totalt ska tre lagerbyggnader uppföras med en sammanlagd yta på cirka 78 000 kvadratmeter där e-handlaren Boozt kommer att bli en av hyresgästerna.

Men det är inte bara på den skånska rivieran som Catena bygger för framtiden. Nu meddelar Catena att man tillsammans med Örebroporten, som är kommunens fastighetsbolag, och AB Lokalhusman köpt 720 000 kvadratmeter logistikmark i Torsjö, sydväst om Örebro.

Annons

– Att vara med och planera ett nytt stort logistikområde med det ledande logistikbolaget i Sverige, Catena AB, känns väldigt utvecklande och inspirerande, säger Jeanette Berggren, VD på Örebroporten.

Citylogistik och e-handel

Förvärvet läggs i ett gemensamägt bolag vid namn Törsjö Logistik AB, som parterna äger med cirka en tredjedel vardera, och Catena räknar med att den totala investeringen kommer att uppgå till cirka 2 miljarder kronor när området är fullt utbyggt.

Till hösten kommer parterna att inleda projektet och påbörja arbetet med en detaljplan för området som man beräknar skall vara färdigt våren 2019.

– Vi tror mycket på Örebro som logistikcenter därför har vi långsiktiga planer att utifrån vårt befintliga bestånd av godsterminal och logistiklager utveckla en helhet med citylogistik, e-handel och kombiterminal. Vi bygger vidare på det sedan tidigare väl etablerade lokala samarbetet, säger Catenas VD, Gustaf Hermelin.

Annons